Vakantie Penk in Mölltal Karinthië

Omgeving Penk Karinthië

Deze woning staat in het boerendorpje Penk in het Mölltal in Karinthië. Rondom de woning zijn bergen van meer dan 3000 meter hoog. En Karinthië staat bekend als de zonnigste deelstaat van Oostenrijk met meer dan 200 zwemmeren.

In het voorjaar, de zomer en herfst dus een heerlijke omgeving om te wandelen door het bergachtige landschap! Of om eens een duik te nemen in een van de heerlijke zwemmeren.

Ook in de winter is er genoeg te beleven in Karinthië! Dan zijn er talloze leuke skigebieden in de omgeving en daarnaast kunt u schaatsen op een van de meren.

Uitzicht op de bergen in Oostenrijk

Keuken en woonkamer met openslaande deuren naar het terras en schitterend uitzicht op de bergen.

Heerlijk ruim huis en tuin

Volop ruimte voor een 12- of 14-persoons vakantie. En een ruime tuin om te zonnen en te spelen.

Bereikbaarheid vakantiewoning vanuit Nederland

Vanuit Nederland is deze woning relatief goed bereikbaar en makkelijk heen te rijden omdat het je grotendeels over de snelweg hierheen kunt rijden. Alleen de laatste 20 min gaat het over een N-weg (100 km weg) door het Mölltal die ook makkelijk te rijden is.

Omgeving Penk to-do’s

Goldeck Karinthië

Omgeving Penk in de winter

In de winter zijn er verschillende skigebieden in de omgeving waar u heerlijk zou kunnen skiën. Zo liggen de hoge en sneeuwzekere skigebieden tot 3000 meter bij de Mölltaler gletsjer en de Ankogel op zo’n 20 minuten afstand. Maar ook het skigebied de Goldeck tot 2142 meter hoog ligt op ongeveer 20 minuten vanaf Penk. Ook hierin dus volop keuze en variatie tijdens uw vakantie.

En ook schaatsen is mogelijk in Karinthië! Niet voor niets wordt de alternatieve elfstedentocht hier op de Weissensee gereden. Ook de Weissensee is in 45 minuten te bereiken vanuit deze vakantiewoning.

Zomer Karinthië

Omgeving Penk in lente, zomer en herfst

Karinthië heeft in alle seizoenen genoeg te beiden voor de vakantieganger. Zo kunt u ook in deze periodes heerlijk wandelen door de prachtige bergen met toppen van meer dan 3000 meter hoog. En de Millstätter See (een van de grotere en bekende meren van Karinthië) ligt op 20 minuten afstand waar u heerlijk kunt zwemmen.

Daarnaast liggen er rondom de woning meerdere bekende panorama routes die u met de auto kunt rijden. De bekende GroBglockner Hoch Alpenstrasse ligt op 50 minuten afstand, maar ook de prachtige Malta Hoch Almstrasse ligt op een kleine 40 minuten rijden. En dan heb je nog de Goldeck Panorama Strasse op een 35 minuten, en de Villacher Alpenstrasse op 45 minuten. En iets verder weg (op 1 uur afstand) ligt nog de Nockalmstrasse